Voordelen van de camperplaats

Ben je de volgende campervakantie aan het uitstippelen? Neem dan ook zeker de voordelen van de camperplaats mee in je voorbereidingen.

Goedkoop overnachten op een camperplaats

Eén van de voordelen van de camperplaats is de prijs. De camperplaats is ideaal voor de low-budget reiziger. Dit soort camperplaatsen zijn over het algemeen niet beheerd, er is hier dus geen receptie. Op sommige camperplaatsen mag je gratis parkeren en/of overnachten, maar er zijn ook betaalde camperplaatsen. Je betaalt dan via een parkeerautomaat, net zoals je gewend bent op een normale parkeerplaats.

Camperplaats

Camperplaats voorzieningen

Camperplaatsen komen qua voorzieningen meer in de buurt van een normale parkeerplaats dan van een camping. Waar een parkeerplaats soms hooguit is uitgerust met picknicktafels en vuilnisbakken vind je op een camperplaats in de sommige gevallen ook voorzieningen om de watertank te vullen en de afvaltank te legen.

Camperplaatsen hebben, net als de normale parkeerplaatsen, een vlakke ondergrond. De camperplaatsen zijn vaak geasfalteerd, waardoor je de camper over het algemeen niet meer waterpas hoeft te zetten. Ook dat behoort voor veel camperaars tot één van de camperplaats voordelen. Wil je weten hoe je een camper waterpas zet? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Camping of camperplaats?

De bekende camping is de ideale verblijfplaats voor vakantiegangers die graag van alle gemakken voorzien zijn op vakantie. Op de camping zijn vaak uitgebreide voorzieningen aanwezig, zoals een sanitairgebouw met wc’s en douches, wasmachines, een winkeltje, horecagelegenheid en een zwem- en/of speelparadijs. Hierdoor is de camping ook zeer geschikt voor de vakantiegangers die met een tent op vakantie gaan en dus zelf geen voorzieningen hebben.

Camperaars hebben de wc en douche echter al aan boord, waardoor zij minder faciliteiten nodig hebben om zich te kunnen redden. Als camperaar kun je daarom prima op een simpele camperplaats verblijven. Het is wel belangrijk dat je de camperplaats alleen gebruikt om te overnachten of om even tot rust te komen voordat je verder reist. Het gaat er vooral om dat je de andere reizigers en omwonenden niet tot last bent, dus het sociale en gezellige aspect van de campervakantie is hier niet van toepassing.

Locatie camperplaats

Er zijn talloze camperplaatsen in Nederland en Europa. Meestal bevinden deze camperplaatsen zich aan de rand van een dorp of stad, waardoor je altijd binnen loopafstand van het centrum bent. De locatie is daarom een belangrijk voordeel aan de camperplaats. Met de fietsen achterop de camper verken je eenvoudig de omgeving en kan de camper lekker blijven staan. Houd er wel rekening mee dat camperplaatsen vaak onbeheerd zijn, waardoor er niemand is om een oogje in het zeil te houden als jij weg bent.

Kaart Europa camper huren

Vind de campervakantie die bij jou past

Als je op campervakantie gaat, ben je waarschijnlijk veel onderweg. Je hoeft dus niet voor één locatie te kiezen, in tegendeel zelfs. Maak gebruik van de vrijheid die de camper je biedt en onderzoek welk type campervakantie het best bij je best.

Onze gouden tip is om lekker af te wisselen tussen de voordelen van de basic camperplaatsen en de voordelen van de meer uitgebreide (camper)campings. Als je bijvoorbeeld behoefte hebt aan de gezelligheid van buren, een wasje wilt doen of wat uitgebreider wilt douchen, plan je een overnachting op de (camper)camping. Dan kun je daarna weer een paar nachten op camperplaatsen verblijven.

Direct een camper huren?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken