Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet voor je. Klik op het plusje voor de vraag en je krijgt direct antwoord in de vorm van een instructievideo of korte uitleg.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Hoe reserveer ik een camper?

Het reserveren van een camper is simpel. Op onze website vind je een overzicht van de campers die je kunt huren. Klik één van de campers aan en vul aan de rechterkant van de pagina je reisdetails en contactgegevens in. Vervolgens klik je op ‘Versturen’.

Wij ontvangen je aanvraag en checken meteen voor je of de camper beschikbaar is. Je ontvangt van ons een offerte via de mail met daarbij een huurovereenkomst. Na akkoord en betaling van de borgsom is de reservering definitief.

Direct een camper huren
Bekijk hier het volledige overzicht van onze huurcampers.

Hoe kan ik betalen voor het huren van een camper?

Wanneer je een camper huurt, kun je via iDeal heel gemakkelijk de borg voldoen. Dit is 50% van de huursom. Als je dit hebt voldaan en wij het bedrag hebben ontvangen, krijg je van ons de bevestiging dat je reservering definitief is.

Het restantbedrag van de huursom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn via de betaalgegevens uit de bevestigingsmail. Als je korter dan 6 weken voor vertrek een reservering plaatst, kun je de betaling direct voldoen.

Hoeveel borg moet ik betalen voor het huren van een camper?

Om het juiste gebruik van onze campers te stimuleren werken we met een borgsom voor het huren van een camper. De borgsom bedraagt € 1.000,- per huurperiode. Als alles goed gaat, krijg je dit volledige bedrag weer netjes teruggestort na het huren van de camper.

Is dit niet geval? Dan gebruiken we de borg om eventuele boetes en schades aan het interieur mee te verrekenen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het vervangen van ontbrekende onderdelen van de inventarislijst. Wanneer de camper schade heeft, dient de borg als eigen risico.

Worden er nog kosten berekend boven op de huurprijs van de camper?

Als je bij ons een camper huurt, worden er in principe geen extra kosten berekend. We maken vooraf bepaalde afspraken in onze huurovereenkomst en als je deze netjes opvolgt, hoef je geen bijkomende kosten te verwachten.

Schoonmaakkosten
Eén van de voorwaarden is dat de camper netjes en schoon wordt teruggebracht. Als wij de camper moeten (laten) opruimen en/of schoonmaken, rekenen we hier de volgende tarieven voor:

 • Schoonmaken van het interieur: maximaal €250,-
 • Legen en reinigen van de toiletcassette: €75,-
 • Legen van de afvalwatertank: €50,-

Volle tank
We zorgen er altijd voor dat de camper met een volle brandstoftank voor je klaar staat als je deze op komt halen op de afgesproken datum. Zorg ervoor dat je de camper ook weer vol hebt getankt voordat je deze terug komt brengen na je campervakantie. Wanneer de camper niet met hetzelfde brandstofniveau wordt ingeleverd, brengen we €30,- voor het tanken + de brandstofkosten in rekening.

Tot slot is het belangrijk dat de camper weer in dezelfde staat bij ons wordt teruggebracht, zodat de volgende vakantiegangers ook een fijne campervakantie hebben. Ontbrekende of defecte onderdelen van de inventarislijst of camper worden verrekend met de borg.

Hoeveel kilometer mag ik per dag vrij rijden als ik een camper huur?

Vrije kilometers zijn kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Onze campers zijn volledig kilometervrij, waardoor je zoveel kilometers mag rijden als je wilt.

Kan ik de huurcamper eerst bezichtigen voordat ik een boeking doe?

Als je de camper graag eerst in het echt wilt bekijken, ben je van harte welkom voor een bezichtiging. We kunnen dan eventueel meteen een proefrit organiseren. Maak wel eerst een afspraak, om te voorkomen dat de camper net verhuurd is of dat er niemand aanwezig is. Je kunt vooraf contact met ons opnemen via +31 (0)6 – 55 46 02 18. Een mailtje is ook altijd goed, dat mag naar: service@camperhurenwf.nl.

Mag ik met de camper op wintersport?

Deze vraag krijgen we eigenlijk bijna nooit, maar we zetten deze er evengoed tussen voor het geval je wilt weten of de camper gebruikt mag worden voor de wintersport. Om de veiligheid van jou, je passagiers en onze camper te kunnen garanderen, zijn campervakanties naar wintersportgebieden niet toegestaan. Hier is geen discussie over mogelijk.

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten als ik een camper huur?

Moeten is een groot woord, maar we adviseren wel altijd om er in ieder geval over na te denken. Afhankelijk van het aantal dagen of weken dat je de camper huurt en de afstand die je af wilt leggen, kun je zelf berekenen of een reis- en annuleringsverzekering voor jouw reis van belang is. Als je langere tijd onderweg bent en veel kilometers gaat maken, is een verzekering al snel de moeite waard.

Naar welke landen mag ik met de camper?

Raadpleeg de groene kaart voor het overzicht van alle landen waar je heen mag rijden met onze huurcampers. In principe zijn alle landen toegestaan die op de groene kaart vermeld staan. We hanteren een uitzondering voor de landen waarvoor een negatief reisadvies geldt en voor wintersportbestemmingen. Deze landen en gebieden zijn niet toegestaan.

Mag ik overal overnachten met de camper?

Je mag niet zomaar overal overnachten met de camper. Ieder land, iedere gemeente en ieder gebied hanteert andere wetten en regels voor het wel/niet toestaan van een overnachting met de camper. Deze wetgevingen kunnen nog wel eens aangepast worden na verloop van tijd, dus zorg ervoor dat je voldoende research doet voordat je besluit ergens te overnachten.

Camperplaatsen
In Nederland, en veel andere landen, zijn er bijvoorbeeld camperplaatsen. Dit is een soort parkeerplaats, maar dan speciaal voor campers. Deze camperplaatsen zijn er in verschillende gradaties. Een simpele camperplaats is echt puur om te kunnen overnachten, maar er zijn ook camperplaatsen met bepaalde faciliteiten. Zo kun je op sommige camperplaatsen je afvalwater en toilet legen, je vuilniszakken weggooien, het water bijvullen en de camper op stroom aansluiten. Het verschilt per camperplaats of je hiervoor moet betalen en of er iemand aanwezig is die toezicht houdt. Dit is vaak afhankelijk van het aantal faciliteiten.

Allemansrecht
In Scandinavië is er daarentegen een ‘allemansrecht’. Deze gouden regel zorgt ervoor dat iedereen op een verantwoorde en duurzame manier van de natuur kan genieten. Dit houdt in dat je altijd op openbaar terrein kampeert, op gepaste afstand van een woonhuis. Je kampeert maximaal twee dagen op dezelfde plek, ruimt je afval netjes op en zorgt ervoor dat je geen sporen achterlaat in de natuur. Op deze manier hoef je niets of niemand tot last te zijn. Wat ons betreft is het respect voor de natuur en je omgeving een regel voor iedere kampeerder geldt.

Bekijk de video

Wanneer is de boeking van mijn camper definitief?

Als je een reserveringsaanvraag invult, ontvang je van ons eerst een offerte met daarin de betaalgegevens. Zodra we je aanbetaling voor de camper ontvangen hebben, is je boeking definitief. We sturen je dan ook een bevestiging per mail.

Hoe zet ik de camper waterpas?

Voor het optimale reisgemak is het belangrijk om je camper waterpas te zetten. Dat slaapt niet alleen een stuk lekkerder, maar de koelkast werkt vaak ook beter en het is natuurlijk fijn dat je spullen niet zomaar door de camper rollen als je iets op tafel of op het aanrecht neerlegt.

Waterpas en wielkeggen
Om de camper waterpas te zetten kun je een ‘echte’ waterpas* gebruiken of een app op je telefoon of tablet. Je legt de (digitale) waterpas op de vloer van de camper en vervolgens is het een kwestie van afstemmen. Hier gebruik je een wielkeg** of oprijblok voor, een soort schuine oprijplaat. Deze komt onder de banden van de camper, netjes in het midden van de band.

Je rijdt de camper een stukje naar achteren het oprijblok op. Dit is een precisie werkje, dus neem hier altijd even rustig de tijd voor – vooral als je voor het eerst met de camper op reis bent. Op de waterpas, die nog op de vloer van de camper ligt, kun je zien hoeveel extra hoogte je nodig hebt en hoe ver je dus het oprijblok op moet rijden.

Let erop dat je de waterpas voor de lengte én de breedte van de camper gebruikt.

* Als je liever een echte waterpas gebruikt, kun je die zelf meenemen.
** De wielkeggen zijn standaard in de camper aanwezig.

Bekijk de video

Hoe rijd ik met een camper?

Er zijn verschillende tips die je helpen om zuinig te rijden met een camper. Zo bespaar je niet alleen op brandstofkosten, maar is je campervakantie ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.

Onze tips zijn:

 • Trek niet te snel op
 • Schakel op tijd door naar de volgende versnelling
 • Probeer je snelheid constant te houden
 • Houd je aan de maximum snelheid
 • Controleer de bandenspanning
 • Let goed op het gewicht van de lading
 • Zet de camper uit wanneer je ergens moet wachten
 • Kijk ver vooruit en anticipeer op de rest van het verkeer
 • Houd je hoofd koel in het verkeer

De bandenspanning controleren wij vooraf altijd voor je als je een camper huurt, dus daar hoef je zelf niets meer aan te doen. Meer weten over deze tips? Lees hier ons uitgebreide blog over zuinig rijden met de camper.

Wat is de maximum snelheid van een camper in Europa?

In de meeste landen gelden voor campers onder de 3.500 kilo* dezelfde snelheidsregels als voor personenauto’s en bestelbussen. Toch kan de maximum snelheid in het ene land zomaar 10 tot 20 km/u schelen met het buurland, dus houd hier rekening mee.

Snelheidsoverzicht
Het NKC, de grootste camperclub van Europa, heeft een volledig snelheidsoverzicht opgesteld. In dit overzicht kun je precies zien welke maximum snelheid er geldt voor jouw campervakantie door Europa. Je vindt het overzicht met de verschillende maximum snelheden per Europees land op de website van het NKC.

Besteed hier vooraf voldoende aandacht aan, zodat je bekend bent met de verschillende snelheidsregels. De boetes zijn voor eigen rekening en we vinden het zonde om de goede herinneringen aan je campervakantie te moeten verpesten met een stapel boetes.

* Het lege gewicht van onze campers is ongeveer 3.000 kilo.

Bekijk de video

Hoe zet ik de luifel op?

Het opzetten van de luifel werkt eigenlijk met hetzelfde principe als een zonnescherm. Je draait de luifel uit met een losse stok, die je in de luifel steekt. Als de luifel ongeveer halverwege is, kun je de poten uit de luifel pakken. Deze zet je neer en vervolgens draai je de luifel verder uit. Zorg ervoor dat de poten recht staan, zodat de luifel stevig staat.

Wil je de luifel weer inklappen? Draai dan eerst de luifel een stukje in, voordat je de poten weer naar binnen klapt. Daarna blijf je draaien tot de luifel weer netjes op zijn goede plek zit.

Bekijk de video

Wat doe ik als de gasfles van de camper leeg is?

De camper beschikt over een gasfles van 6 kilo (Propaan), deze wordt vol aan je meegegeven als je de camper komt ophalen. Deze inhoud van de gasfles is over het algemeen ruim voldoende voor je vakantie.

Gasfles wisselen
Mocht je hier toch te kort aan hebben, is de wissel of het vullen van de gasfles voor eigen rekening. Let op! De gasfles mag NIET worden gevuld met LPG, dit gas is namelijk schadelijk voor alle apparaten die zich in de camper bevinden. Let bij het wisselen van de gasfles ook goed op het jaartal. Het jaartal is de houdbaarheidsdatum en geeft dus aan in welk jaar de gasfles voor het laatst gebruikt mag worden.

Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Liever een extra belletje dan een verkeerde gasfles!

Moet ik de camper zelf schoonmaken?

Ja, wij verwachten de camper in dezelfde staat terug als toen je deze kwam ophalen. Mocht het niet lukken de camper schoon in te leveren, dan kunnen wij dit tegen betaling voor je doen. Hier zijn de volgende kosten aan verbonden:

 • Schoonmaken van het interieur: maximaal €250,-
 • Legen en reinigen van de toiletcassette: €75,-
 • Legen van de afvalwatertank: €50,-

Als je een camper huurt bij Camperhurenwf.nl zorgen wij voor een uitgebreide uitleg als je de huurcamper komt ophalen. We vertellen je precies hoe je het best met de camper kunt omgaan om er zoveel mogelijk plezier van te hebben. Ook bespreken we wat je van ons mag verwachten tijdens je reis.

Instructievideo’s

In de veelgestelde vragen hebben we de belangrijkste vragen van eerdere huurders op een rijtje gezet. Klik op de vraag en je vindt ons antwoord in de vorm van een instructievideo of korte tekst. Wij adviseren bij het huren van een camper dan ook om altijd eerst even te kijken of jouw vraag hier tussenstaat. De heldere instructievideo’s kunnen namelijk direct antwoord geven op je vraag. Je ziet precies wat je moet doen en kunt het op je gemak opnieuw afspelen als het niet in één keer gelukt is.

Meer informatie

Heb je zelf nog een vraag, of mis je bepaalde informatie over het huren van een camper? Geef ons een seintje, dan zorgen wij dat jouw vraag wordt beantwoord.