Reistip: Buitenlandse plaatsnamen in Nederland

We merken bij onze huurders dat de vakanties in eigen land nog steeds toenemen in populariteit, ook nu er langzamerhand wat versoepelingen zijn. Om de binnenlandse campervakantie tóch een buitenlandse sfeer mee te geven, hebben we een paar van de buitenlandse plaatsnamen in Nederland op een rij gezet. En we ontdekten al snel: het zijn er meer dan we dachten!

Thema: ‘Buitenland in Nederland’

Eerder dit jaar vertelden twee van onze huurders over hun plan om een campervakantie te maken met het thema ‘Buitenland in Nederland’. Ze hebben in totaal 18 plaatsen bezocht met buitenlandse plaatsnamen of bezienswaardigheden met een buitenlandse naam. Dat idee vonden we zo leuk, dat we het graag met jullie willen delen ter inspiratie voor jullie volgende campervakantie.

Europese plaatsnamen in Nederland

Allereerst zijn er een aantal Belgische plaatsen die ook in Nederland te vinden zijn. Voorbeelden zijn: Essen (Gelderland), Hasselt (Overijssel), Leuven (Gelderland) en Mechelen (Limburg). Al is België natuurlijk ook goed te doen om met de camper heen te rijden. Je kunt dus ook de Nederlandse én Belgische variant van deze plaatsen bezoeken tijdens je campervakantie.

Royal Botanic Gardens - Engeland

Wist je dat er maar liefst vier Nederlandse plaatsen zijn die Engeland heten? Er is er eentje in Gelderland, eentje in Drenthe en zelfs twee in Overijssel. Wil je liever nog even doorrijden met de camper? Ook België en Noorwegen hebben hun eigen plaats die Engeland heet.

Er zijn ook diverse Russische bestemmingen in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Moskou in Friesland, Moscou in Overijssel, De Krim in Overijssel én op Texel, Siberia in Limburg en Siberië in Drenthe?

Land als plaatsnaam

Daarnaast zijn er verschillende Nederlandse plaatsen met de naam van een land. Zo vind je het dorpje Frankrijk in Gelderland en heeft Groningen zowel een plaatsje dat Denemarken heet, als een dorp met de naam Polen. In Noord-Brabant én Friesland is er een dorp dat Egypte heet en Drenthe heeft dorp met de naam Marokko, vlakbij Nieuw-Amsterdam.

Egypte Luxor

Campervakantie buiten Europa

Normaal gesproken is een campervakantie vanuit Nederland naar buiten Europa een hele onderneming. Als je bijvoorbeeld een rondreis langs de Amerikaanse kust wilt maken, is het een stuk makkelijker om eerst naar Amerika te vliegen en vervolgens daar een camper te huren. Je kunt het echter ook dichterbij huis redden dankzij deze buitenlandse plaatsnamen in Nederland.

In Drenthe ligt, tegen de grens met Groningen, het plaatsje Amerika. Ga je liever voor de Engelstalige spelling? Dan vind je in Noord-Limburg een plaatsje dat America heet. In Friesland is er zelfs een buurtschap met de naam Nieuw Amerika. Om in de Amerikaanse sfeer te blijven: Gelderland heeft een buurtschap met de naam Californië, net als in Limburg.

Turkije - Luchtballon

Wist je dat er in Zeeland een plaatsje is met de naam Turkeye? Je spelt het niet hetzelfde als Turkije, maar als je het uitspreekt hoor je daar niks van. Turkeye heeft volgens Wikipedia 19 inwoners en is daarmee nét iets minder bevolkt dan de populaire vakantiebestemming met een inwonersaantal van ruim 82 miljoen.

Tot slot nog een plaats die normaliter niet echt handig is als bestemming voor je campervakantie. In Noord-Brabant vind je, vlakbij het plaatsje Zeeland, een plaats met de naam Borneo. Vernoemd naar het gelijknamige Aziatische eiland dat één van de grootste eilanden ter wereld is. De palmbomen en uitgerekte stranden moet je er zelf even bij denken als je het lijstje buitenlandse plaatsnamen in Nederland gebruikt als inspiratie.

Klaar voor je campervakantie?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken