Reisinspiratie: Campervakantie Kroatië

Ben je op zoek naar een bestemming voor je volgende campervakantie? Om je te inspireren, delen we in deze blog een fantastische bestemming: Kroatië. Je kunt er heerlijk eten voor een zacht prijsje, maar de absolute reden om naar Kroatië te gaan is toch wel de prachtige natuur.

Campervakantie Kroatië

We merken onder onze huurders dat Kroatië een geliefde bestemming is voor een campervakantie. Het is ongeveer 14 uur rijden vanuit Hoogkarspel naar hoofdstad Zagreb, wat in vlieguren minder dan 2 uur betekent, maar het voelt alsof je bij aankomst op een ander continent bent gearriveerd. Alleen de lange kustlijn met het kristalheldere, azuurblauwe water en de authentieke kustplaatsjes zijn al intrigerend genoeg om voor in de camper te stappen.

Wist je dat Kroatië meer dan 1200 eilanden telt? Als je lang genoeg op campervakantie gaat, kun je ze allemaal bezoeken – maar als je meer van het land wil zien dan alleen de eilanden, lichten we hier een paar van onze favoriete eilanden uit. De eilanden Sucac, Plavnic en Kornatie zijn met recht aanraders voor natuurliefhebbers, en bij Losinj is de kans groot dat je er doflijnen spot. Het is dus zeker de moeite waard om een dagje het water op te gaan en een paar eilanden te bezoeken.

Kroatische watervallen

Je verwacht het misschien niet, maar Kroatië heeft de meest spectaculaire watervallen en meren. Doe vooral vooraf je research om te bepalen welk natuurschoon je echt niet wilt missen tijdens je campervakantie in Kroatië. Om je op weg te helpen, hebben we in ieder geval een paar van onze favoriete watervallen op een rij gezet. Allereerst De Grote Waterval, die bevindt zich in nationaal park Plitvice – een giga park dat sowieso een aanrader is om te bezoeken. Nationaal park Krka is ook een pareltje, met daarin de Skradinski Buk waterval van bijna 90 meter breed. En dan zijn er ook nog de minder bekende Mrežnica watervallen, de Rastoke watervallen en de Zrmanja watervallen. Welke ga jij bezoeken tijdens je campervakantie?

Ga je voor het eerst op campervakantie? We hebben een blog voor je klaarstaan met alle belangrijke tips. Je leest de blog hier.

Camperplaatsen

Kroatië heeft, met name langs de kust, tal van camperplaatsen waar je al vanaf een paar euro per dag kunt overnachten. Op de website van Campercontact vind je een overzicht van de beschikbare camperplaatsen, inclusief een handige kaart om de camperplaatsen bij jou in de buurt te bekijken.

Bekijk hier de camperplaatsen in Kroatië op Campercontact.nl.

Klaar voor je campervakantie naar Kroatië?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken