Koken in een camper keuken

De ideale vakantie betekent voor iedereen iets anders. Niet alleen qua vakantiebestemming of de invulling van je vrije tijd, maar ook op het gebied van eten.

Misschien vind je het heerlijk om even niet te hoeven koken en ga je het liefst uit eten als je vrij bent. En misschien is het juist andersom en wil je tijdens je vakantie méér koken. Als dat het geval is, hebben we goed nieuws voor je. In de camper keuken van onze huurcampers kun je met gemak iets lekkers op tafel zetten tijdens je vakantie!

Koken op de camping

Keukenblok camper

Onze campers zijn voorzien van een speciaal camper keukenblok. Dit is een compact keukenblok waarmee je van de meeste gemakken voorzien bent. Een kookstel met twee pitten, een gasfles en een wasbak met kraan. We zorgen ervoor dat de gasfles vol is als je de camper op komt halen, zodat je genoeg hebt voor je hele vakantie.

In de camper inrichting is ook aan voldoende kastruimte gedacht. Om ervoor te zorgen dat je alle boodschappen kwijt kunt, zijn onze campers voorzien van diverse keukenkastjes. De meeste kastjes bevinden zich in de camper keuken zelf, zodat alles tijdens het koken binnen handbereik is. Dat is dan weer het voordeel van zo’n camper keuken!

? Bekijk ook onze camper kampeertips met handige checklist
Hier zie je precies wat je van huis mee moet nemen voor een onbezorgde campervakantie!

Recepten voor de camper keuken

Als je inspiratie zoekt voor recepten die geschikt zijn voor de camper keuken raden we je aan om eens te zoeken op de term ‘eenpansgerecht’ in Google. Dit zijn recepten waar je maar één pan voor nodig hebt, waardoor je altijd genoeg ruimte hebt in de camper keuken. Op internet vind je voldoende recepten voor uitgebreide hoofdgerechten die je met één pan kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aardappelschotel met vlees en groenten, een goed gevulde macaroni of verschillende soorten risotto.

Tip! Als je twijfelt over het soort pan dat je voor zo’n eenpansgerecht kunt gebruiken, adviseren wij om voor een braadpan te kiezen. Een braadpan is hoger dan een koekenpan, groter dan de meeste kookpannen én voorzien van handvatten. Die handvatten zijn met name handig als je de pan buiten op tafel wilt zetten. Bovendien wordt een braadpan vaak al standaard met deksel geleverd; de echte kampeerders weten dat een deksel wel zo handig is als je buiten zit te eten.

Een ander voordeel van een eenpansgerecht is dat je weinig afwas hebt. Het camper keukenblok is namelijk wel voorzien van een wasbak en een kraan, maar het is wel iets kleiner en krapper dan je waarschijnlijk thuis gewend bent. Ons motto is daarom tijdens de campervakantie: hoe minder afwas, hoe beter!

Heb je zelf leuke ideeën of tips voor een recept dat geschikt is voor de camper keuken? Stuur ons dan een privébericht via Facebook. Leuk om iets van je te horen!

Direct een camper huren

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken