Klantenservice

Heb je een vraag over je boeking, heb je pech onderweg of heb je een vraag over de camper? Onze klantenservice staat voor je klaar.

Hier zijn wij gevestigd Streekweg 192, 1616 AN Hoogkarspel
Hoe zet ik de luifel op?

Het opzetten van de luifel werkt eigenlijk met hetzelfde principe als een zonnescherm. Je draait de luifel uit met een losse stok, die je in de luifel steekt. Als de luifel ongeveer halverwege is, kun je de poten uit de luifel pakken. Deze zet je neer en vervolgens draai je de luifel verder uit. Zorg ervoor dat de poten recht staan, zodat de luifel stevig staat.

Wil je de luifel weer inklappen? Draai dan eerst de luifel een stukje in, voordat je de poten weer naar binnen klapt. Daarna blijf je draaien tot de luifel weer netjes op zijn goede plek zit.

Bekijk de video

Hoe zet ik de camper waterpas?

Voor het optimale reisgemak is het belangrijk om je camper waterpas te zetten. Dat slaapt niet alleen een stuk lekkerder, maar de koelkast werkt vaak ook beter en het is natuurlijk fijn dat je spullen niet zomaar door de camper rollen als je iets op tafel of op het aanrecht neerlegt.

Waterpas en wielkeggen
Om de camper waterpas te zetten kun je een ‘echte’ waterpas* gebruiken of een app op je telefoon of tablet. Je legt de (digitale) waterpas op de vloer van de camper en vervolgens is het een kwestie van afstemmen. Hier gebruik je een wielkeg** of oprijblok voor, een soort schuine oprijplaat. Deze komt onder de banden van de camper, netjes in het midden van de band.

Je rijdt de camper een stukje naar achteren het oprijblok op. Dit is een precisie werkje, dus neem hier altijd even rustig de tijd voor – vooral als je voor het eerst met de camper op reis bent. Op de waterpas, die nog op de vloer van de camper ligt, kun je zien hoeveel extra hoogte je nodig hebt en hoe ver je dus het oprijblok op moet rijden.

Let erop dat je de waterpas voor de lengte én de breedte van de camper gebruikt.

* Als je liever een echte waterpas gebruikt, kun je die zelf meenemen.
** De wielkeggen zijn standaard in de camper aanwezig.

Bekijk de video

Hoe rijd ik met een camper?

Er zijn verschillende tips die je helpen om zuinig te rijden met een camper. Zo bespaar je niet alleen op brandstofkosten, maar is je campervakantie ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.

Onze tips zijn:

  • Trek niet te snel op
  • Schakel op tijd door naar de volgende versnelling
  • Probeer je snelheid constant te houden
  • Houd je aan de maximum snelheid
  • Controleer de bandenspanning
  • Let goed op het gewicht van de lading
  • Zet de camper uit wanneer je ergens moet wachten
  • Kijk ver vooruit en anticipeer op de rest van het verkeer
  • Houd je hoofd koel in het verkeer

De bandenspanning controleren wij vooraf altijd voor je als je een camper huurt, dus daar hoef je zelf niets meer aan te doen. Meer weten over deze tips? Lees hier ons uitgebreide blog over zuinig rijden met de camper.

Wat doe ik als de gasfles van de camper leeg is?

De camper beschikt over een gasfles van 6 kilo (Propaan), deze wordt vol aan je meegegeven als je de camper komt ophalen. Deze inhoud van de gasfles is over het algemeen ruim voldoende voor je vakantie.

Gasfles wisselen
Mocht je hier toch te kort aan hebben, is de wissel of het vullen van de gasfles voor eigen rekening. Let op! De gasfles mag NIET worden gevuld met LPG, dit gas is namelijk schadelijk voor alle apparaten die zich in de camper bevinden. Let bij het wisselen van de gasfles ook goed op het jaartal. Het jaartal is de houdbaarheidsdatum en geeft dus aan in welk jaar de gasfles voor het laatst gebruikt mag worden.

Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Liever een extra belletje dan een verkeerde gasfles!

Wat is de maximum snelheid van een camper in Europa?

In de meeste landen gelden voor campers onder de 3.500 kilo* dezelfde snelheidsregels als voor personenauto’s en bestelbussen. Toch kan de maximum snelheid in het ene land zomaar 10 tot 20 km/u schelen met het buurland, dus houd hier rekening mee.

Snelheidsoverzicht
Het NKC, de grootste camperclub van Europa, heeft een volledig snelheidsoverzicht opgesteld. In dit overzicht kun je precies zien welke maximum snelheid er geldt voor jouw campervakantie door Europa. Je vindt het overzicht met de verschillende maximum snelheden per Europees land op de website van het NKC.

Besteed hier vooraf voldoende aandacht aan, zodat je bekend bent met de verschillende snelheidsregels. De boetes zijn voor eigen rekening en we vinden het zonde om de goede herinneringen aan je campervakantie te moeten verpesten met een stapel boetes.

* Het lege gewicht van onze campers is ongeveer 3.000 kilo.

Bekijk de video

Waar je ook bent met de gehuurde camper, onze klantenservice staat voor je klaar. De experts van Camperhurenwf.nl geven je graag advies als je ergens niet uitkomt of als je een vraag hebt.

Veelgestelde vragen

We hebben hierboven een aantal veelgestelde vragen over het huren van een camper voor je uitgelicht. Het zou natuurlijk heel goed kunnen dat jouw vraag hier al tussen staat. Klik dan even op het plusje voor de vraag, zodat het antwoord in beeld komt. De vragen worden beantwoordt door middel van een handige instructievideo of een korte toelichting van onze experts.

Klantenservice bij spoedgevallen

Je kunt ons bij spoed 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken via +31 (0)6 – 55 46 02 18. Heeft je vraag iets minder haast? Stuur ons dan een mailtje via service@camperhurenwf.nl.

Wil je meer weten over het huren van een camper? Bekijk dan vooral onze pagina met het volledige overzicht van de veelgestelde vragen.