Camperverhuur wielrennen: Ronde van Vlaanderen

Als wielerfanaat mag je de Ronde van Vlaanderen niet missen. Daarom kunnen we je bij Camper Huren West-Friesland adviseren in camperverhuur voor het wielrennen.

Voordelen camperverhuur en wielrennen

Camperverhuur voor het wielrennen biedt verschillende voordelen ten opzichte van een hotelovernachting. Zeker tijdens een weekend als de Ronde van Vlaanderen. De huurcamper biedt allereerst vrijheid en comfort, aangezien je al je spullen bij de hand hebt. Het kunnen soms best lange dagen zijn langs het parcours. Dat maakt het des te lekkerder als je op een rustiger moment in de wedstrijd terug kunt naar de camper voor een verse kop koffie.

Daarnaast biedt camperverhuur je de mogelijkheid om makkelijk naar andere plekken in het parcours te rijden, zonder je druk te hoeven maken over de toenemende afstand tot het hotel. In België is vrij kamperen niet toegestaan, maar er zijn diverse parkeerplaatsen, camperplaatsen en campings waar je kunt overnachten.

Over de Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is maar liefst 267 kilometer lang en deze wielerwedstrijd wordt gekenmerkt door de combinatie van hellingen, kasseistroken en kronkelende wegen. Op de zaterdag is het parcours voor de sportieve hobby wielrenners, op zondag regeren de profrenners.

Zelf op de racefiets

Als je graag op de racefiets stapt en je kuiten wel tegen een stootje kunnen, kun je bovendien zelf meedoen aan de Ronde van Vlaanderen. Er zijn verschillende afstanden. De races van 74, 139 en 174 kilometer starten en finishen in Oudenaarde, of Audenarde op z’n Frans. De 229 kilometer start, net als bij de profrenners, vanuit Antwerpen. Ook deze wielrenners finishen in Oudenaarde.

Direct een camper huren?

Bekijk hier ons volledige camper aanbod en reserveer je camper eenvoudig online.

Terugblik naar 2018

In 2018 jaar wist de Nederlandse Niki Terpstra de titel te bemachtigen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Terpstra viel 28 kilometer voor de finish de koplopers al aan en dit deed hij met succes. Hij pakte de leiding en koerste helemaal alleen op de overwinning af. De jonge Deense wielrenner Mads Pedersen werd tweede en de Belgische Philippe Gilbert derde.

Wielrenners aanmoedigen

Titelhouder Terpstra stond ook in 2019 op de startlijst voor de Ronde van Vlaanderen, maar moest helaas opgeven nadat hij nog voor de helft crashte. Opvallend was de deelname van twee imposante debutanten: Valvedere en Van der Ploeg. De Spaanse wielrenner Alejandro Valvedere werd in 2018 nog wereldkampioen op de weg en staat bekend als El Imbatido, ‘De Onverslagene’. Valvedere eindigde in 2019 uiteindelijk als achtste. Ook Nederlands kampioen Mathieu van der Poel debuteerde tijdens de Ronde van Vlaanderen. Deze in België geboren ‘Vliegende Hollander’ heeft al een aantal indrukwekkende overwinningen op zijn naam staan en was één van de grote favorieten tijdens de Ronde van Vlaanderen. Het lukte Van der Poel om tijdens zijn debuut een knappe vierde plaats te bemachtigen. Het podium was voor de Italiaanse Alberto Bettiol (1), de Deense Kasper Asgreen (2) en de Noorse Alexander Kristoff (3).

Camperverhuur wielrennen: Ronde van Vlaanderen

Je kunt bij Camperhurenwf.nl een camper huren voor de volgende Ronde van Vlaanderen. Onze buscampers zijn standaard uitgerust met een fietsendrager, zodat je heel gemakkelijk je racefiets mee kunt nemen naar België.

Bekijk direct onze opties voor camperverhuur

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken