Van hobby tot camperverhuur in Hoogkarspel

We krijgen nog wel eens de vraag hoe Camperhurenwf.nl ontstaan is en waar de naam nou eigenlijk voor staat. In deze blog vertellen we je graag meer over de start van onze camperverhuur in Hoogkarspel.

Uit de hand gelopen hobby

Het idee voor Camperhurenwf.nl ontstond als een uit de hand gelopen hobby. We zijn oud-collega’s en allebei gek op campers en trekkers, dus daar hebben we het door de jaren heen vaak genoeg over gehad samen. We maken allebei graag mooie reizen en zo ontstond langzaam maar zeker het idee om onze hobby’s om te zetten in iets groters. In 2018 zijn we rustig aan gestart met het verhuren van campers via Goboony. Later hebben we Camperhurenwf.nl opgericht, ons eigen camperverhuurbedrijf in Hoogkarspel.

Altijd onderweg

Hiernaast hebben we een koeriersbedrijf, Lease Trans beheer B.V., dus we weten hoe het is om veel onderweg te zijn. We weten als geen ander hoe belangrijk het rijcomfort is. We wilden dus niet zomaar een camper kopen voor de verhuur. Veel huurcampers zijn groot en lomp, waardoor het besturen van de camper op z’n zachtst gezegd een uitdaging is. Rechtdoor gaat vaak wel, maar de scherpe bochten en het achteruitrijden zijn met dat soort campers een vak apart. Vooral bij de oudere modellen zonder stuurbekrachtiging of parkeerhulp. Om een campervakantie voor iedereen toegankelijk te maken, moesten we eerst iets veranderen aan de gebruiksvriendelijkheid van de campers.

Campers met fabrieksopbouw

Voor optimaal rijcomfort hebben we daarom gekozen voor campers met fabrieksopbouw. Dat zijn bestelbussen die in de fabriek al zijn ingericht als camper. Zo rolt de bus rechtstreeks als camper uit de fabriek en zijn we verzekerd van de beste kwaliteit. Al hadden we het natuurlijk ook leuk gevonden om zelf een bestelbus om te sleutelen tot camper.

Het voordeel van de bestelbussen is dat deze compact zijn en daardoor een stuk makkelijker te besturen zijn dan de standaard varianten die je vaak ziet rijden. Als je in een bestelbus kunt rijden, kun je dus ook in één van onze campers rijden.

Camperverhuur Hoogkarspel

Westfriese nuchterheid

We zijn gevestigd in het Noord-Hollandse Hoogkarspel. Dat ligt in ‘De Streek’, zoals ze het hier noemen. In principe worden hier de dorpen tussen Hoorn en Enkhuizen mee bedoeld, maar in Westfriesland nemen we het niet zo nauw met de exacte grenzen van dit gebied. Andere dorpen in De Streek zijn Grootebroek, Bovenkarspel, Lutjebroek, Westwoud, Westerblokker en Oosterblokker. Of gewoon ‘Blokker’, zoals we deze twee samen noemen.

Lang verhaal kort: Hoogkarspel ligt tussen de Westfriese dorpen en dat is volgens onze klanten goed te merken aan onze manier van werken. We vinden het heerlijk om hard te werken, hebben het beste met iedereen voor en staan altijd voor onze klanten klaar.

Wil je meer weten over Camperhurenwf.nl of onze campers? Bekijk dan ons camperaanbod of neem contact met ons op. Leuk om van je te horen!

Namens Camperhurenwf.nl,
Cees en Joost

Camperverhuur in Hoogkarspel

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken