Op campervakantie naar Engeland

Ben je aan het oriënteren voor je volgende vakantie en wil je graag een beetje in de buurt van Nederland blijven? Ga dan op campervakantie naar Engeland en maak een roadtrip langs de indrukwekkende zuidwestkust.

Campervakantie Engeland

Vanuit Hoogkarspel is het een kleine vijf uur rijden naar Calais (Frankrijk). Vanaf daar ga je met camper en al de autotransporttrein in en ga je het water over naar Dover. Als je alles goed plant, kun je al binnen zes uur op Engelse grond rijden.

Camper afmetingen - Schip

Een camper past, net als een personenauto, op de veerboten die gebruikt worden om grote wateren over te steken. In deze blog vind je de camper afmetingen van onze huurcampers.

Kustroute met de camper

Als je in Dover bent aangekomen, volg je de zuidwestkust richting Eastbourne. Grote kans dat die plaatsnaam al een belletje doet rinkelen; tussen Eastbourne en Seaford bevindt zich namelijk het South Downs park met de wereldberoemde Seven Sisters krijtrotsen. Vanaf daar rij je door naar Portsmouth, de kustplaats met een rijke historie waar je ogen en oren tekort komt. Je kunt vanaf hier ook het water oversteken naar het bekende Isle of Wright eiland.

Het eindpunt van de kustroute is Kynance Cove, één van de mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk. De perfecte stop om al het moois dat Engeland te bieden heeft op je in te laten werken voordat je terugrijdt naar Dover.

Het kan even wennen zijn om links te rijden. Pak daarom eerst de kleinere weggetjes met weinig verkeer, voordat je de grotere wegen op gaat.

Tip! Stippel je route uit

De kustroute biedt veel meer aanraders dan alleen de kust. Check daarom voordat je op pad gaat welke tussenstops je wilt maken, zodat je er geen enkele hoeft te missen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in geschiedenis? Dan vind je aan de kust verschillende kastelen, musea en (herdenkings)monumenten, zoals Dover Castle en de Battle of Britain Memorial. Ga je liever voor een wandeling, fietstocht of picknick in een natuurpark? Ook die zijn er in overvloed. Als je een golfliefhebber bent, is ons advies om zeker je clubs mee te nemen. Langs de kustroute bevinden zich meerdere golfclubs. Zo is er voor elk type camperaar wat wils!

Camperplaatsen

In Engeland vind je tal van camperplaatsen waar je gratis of al vanaf een paar euro per dag kunt overnachten. Op de website van Campercontact vind je een overzicht van de beschikbare camperplaatsen, inclusief een handige kaart om de camperplaatsen bij jou in de buurt te bekijken.

Bekijk hier de camperplaatsen in Engeland op Campercontact.nl.

Klaar voor je campervakantie naar Engeland?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken