Camper kampeertips met handige checklist

Als je vaker met de camper op pad gaat, weet je inmiddels precies wat je mee moet nemen. Voor degenen die voor het eerst, of voor het eerst sinds lange tijd, een camper huren hebben we een handige checklist gemaakt met daarin onze camper kampeertips.

Basisbenodigdheden

Laten we bij het begin beginnen. Veel van deze items heb je ook nodig als je naar een hotel of B&B gaat, maar voor de zekerheid nemen we ze toch even mee in deze checklist met camper kampeertips.

 • Pasjes: Grote kans dat ze allemaal al in je portemonnee zitten, maar check voor de zekerheid even de aanwezigheid van je paspoort/identiteitskaart, zorgpas en pinpas.
 • Elektronica: Als je telefoon, camera en/of laptop meegaan, is het goed om ook de opladers meteen in te pakken.
 • Vermaak: Spelletjes, (puzzel)boeken en een losse radio of bluetooth box zorgen voor het ultieme kampeergevoel. Pen en papier komen ook altijd van pas om bijvoorbeeld de score bij te houden of een boodschappenlijstje te maken.

Ben je niet zo’n fan van spelletjes en puzzels? Onze VW I Camper en VW II Camper hebben een televisie met schotel in de zithoek.

 • Slapen: Of je nou liever onder een dekbed of in een slaapzak slaapt; als je maar beddengoed en kussens meeneemt.
 • Kleding: Je kunt je Northface jas en wandelschoenen uit de kast trekken als je voor een actieve vakantie gaat, maar je kunt ook prima kamperen als je die items niet in je garderobe hebt. Zorg in ieder geval voor voldoende ondergoed en sokken, check het weerbericht en vul op basis daarvan de rest van je koffer of tas.
 • Rugtas: Zelf zorgen we altijd voor een extra rugtas als we met de camper op pad gaan. Deze kun je zo meenemen als je eropuit gaat, zonder eerst je tas helemaal leeg te hoeven halen.
 • Handig: Je kunt voor de zekerheid een zaklamp en/of hoofdlamp, batterijen, touw en ducttape inpakken. We gokken dat je lang niet alles daarvan nodig hebt, maar het kan zomaar wel eens van pas komen als je onderweg bent.

Eten in de camper

Je kunt in de huurcamper zelf koken en er is genoeg ruimte om gezellig samen aan tafel te gaan. Binnen én buiten, want je vindt in onze campers twee stoelen en een tafel voor buiten onder de luifel. De camper heeft veel opbergruimte en een koelkast, dus je kunt vooraf een groot deel van de boodschappen inslaan. Pasta, kruiden en olie komen altijd van pas, net als extra waterflessen, dus die kunnen zo op je boodschappenlijstje. In de camper vind je daarnaast een gasfornuis en wasbak, net als borden en bestek. Houd verder rekening met de volgende benodigdheden:

 • Pannen: Met een koekenpan en kookpan kom je een heel eind, maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe uitgebreid je wilt koken in de camper. Let wel even op het formaat van het gasfornuis, onze campers hebben 2-pits kookstellen.
 • Keukengerei: In de categorie ‘beter mee verlegen dan om verlegen’: de spatel, blikopener, kurkentrekker, bieropener, lucifers en schaar. Denk ook aan een snijplank, schilmesje en eventueel een scherper mes voor vleeswaren.
 • Servies: We hebben onze campers standaard uitgerust met bekers en plastic bier- en wijnglazen. Als je nog graag wat extra’s wilt, kun je eventueel bakjes, schalen en glazen meenemen. Net wat jij prettig vindt tijdens het kamperen!
 • Afwasspullen: Je kunt in de wasbak afwassen, maar bij mooi weer kun je ook de ruimte opzoeken en buiten afwassen. Zorg dan voor een afwasteil, een afwasborstel en afwasmiddel. Vergeet ook de handdoeken, theedoeken en dweiltjes niet.
 • Restjes bewaren: Om je eten langer vers te houden, raden wij altijd aan om bewaarfolie of aluminiumfolie mee te nemen. Ziploc zakjes werken ook goed en deze zijn er in verschillende soorten en maten.

Verzorging en schoonmaken

De wc ruimte kan ook als badkamer gebruikt worden, met een opklapbare wasbak en binnendouche. Voor het gemak adviseren wij altijd om de douche in het toiletgebouw op de camping te gebruiken, dat scheelt je weer wat schoonmaakwerk als je de camper komt terugbrengen. We hebben ook campers met een extra buitendouche, maar dat is alleen in de zomer leuk.

 • Douchen: Zet niet alleen zeep en shampoo op je lijstje, maar neem ook een paar handdoeken en slippers mee.
 • Persoonlijke verzorging: Heb je je tandenborstel, tandpasta en tandenstokers ingepakt? Wat ook nog wel eens van pas kan komen, zijn een losse spiegel, pincet, nagelknipper en nagelvijl.
 • Schone handen: Handzeep, desinfecterende gel en vochtige doekjes zijn altijd een goed idee voor op het boodschappenlijstje.
 • Wassen: Neem iets als Biotex en een emmer mee voor handwasjes. Je kunt het warme water zo uit de camper halen. Met een droogrek kun je alles makkelijk laten drogen.
 • EHBO: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg daarom voor bijvoorbeeld (blaren)pleisters, jodium, pijnstillers, diarreeremmers en maagtabletten.
 • WC-papier: Niet vergeten!
 • Schoonmaken: Denk ook aan vuilniszakken, allesreiniger en een spons om alles netjes te houden in de camper.

Zo. Als je dit allemaal meeneemt, mag je jezelf officieel kampeerexpert noemen. Ontbrak er nog iets aan onze checklist met camper kampeertips? Stuur ons een mail via service@camperhurenwf.nl, dan kunnen we het altijd nog toevoegen voordat je met de camper op pad gaat.

Veel kampeerplezier!

Direct een camper huren?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken