Camper huren en naar Spanje? Strak plan!

Als het weer in Nederland wat minder wordt, trekken veel mensen eropuit om in het zonnetje te overwinteren. Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken naar Zuid-Europa, maar voor het echte vakantiegevoel kies je ervoor om een camper te huren als je naar Spanje gaat.

Geniet van de Spaanse nazomer

Het mediterrane klimaat in het oosten van Spanje zorgt ervoor dat het in de winter lang niet zo koud wordt als in Nederland het geval kan zijn. Spanje is daardoor een populaire bestemming onder Nederlanders die nog geen afscheid willen nemen van de zomerse temperaturen en graag van een aangenaam warme nazomer willen genieten. Je kunt even een week of twee opwarmen aan de Spaanse kust, maar als je agenda en portemonnee het toelaten kun je natuurlijk ook van december tot maart van de Spaanse zon genieten.

Strand Alicante Spanje

Camper huren en naar Spanje!

Er zijn verschillende opties voor de reis naar Spanje, maar als je het ons vraagt is de rit met de camper echt een aanrader. Je hebt alle vrijheid van de wereld en kunt helemaal zelf je reis bepalen. Het is bijna 2.500 km naar Gibraltar, het uiterste puntje van Spanje, maar dankzij de flexibiliteit van de camper kun je genoeg leuke tussenstops inlassen. Je rijdt dwars door België en Frankrijk de Spaanse zon tegemoet, een fantastisch vooruitzicht.

Onze campers zijn overigens standaard uitgerust met airco, waardoor je onderweg altijd je hoofd koel kunt houden.

Camper tips voor kamperen in Spanje

In Spanje mag je, net als in Nederland, niet zomaar overal overnachten. Vrij kamperen, of zoals ze in Spanje zeggen: acampada libre, is dan ook niet toegestaan. Wel weten we uit de praktijk dat er niet overal even streng gecontroleerd wordt, maar dat neemt niet weg dat je met vrij kamperen een boete riskeert.

Er zijn echter genoeg speciale camperparkeerplaatsen, campings, wijnboeren of boerderijen waar je mag kamperen. Je vindt deze camperplaatsen in Spaanse reisgidsen, of door via Google research te doen. Er zijn verschillende verzamelsites voor camperplaatsen, waarbij je kunt zoeken per gebied en bijvoorbeeld kunt sorteren op prijs, beoordeling en voorzieningen. Geloof ons, er is keuze genoeg!

Ook zijn er speciale service stations, dit zijn tankstations met speciale voorzieningen voor campers. Je kunt hier het reservoir met gebruikt water en het campertoilet legen, de watervoorraad vullen en technische hulp krijgen. Dit is vooral handig wanneer je langere tijd op reis gaat met de camper. De service stations zijn te herkennen aan de verkeersborden met een camper erop.

Camper naar Spanje

Milieuzones voor de camper

In sommige Spaanse steden zijn milieuzones van toepassing. Een milieuzone houdt in dat je auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in een bepaalde stad of gebied te mogen rijden. Hierbij wordt bijvoorbeeld gelet op de grootte, het bouwjaar en de CO2 uitstoot van de auto. Deze zones zijn voornamelijk ingesteld om de luchtkwaliteit binnen een bepaald gebied te verbeteren.

Doordat campers over het algemeen meer CO2 uitstoten dan personenauto’s, zijn deze vaak niet toegestaan in milieuzones. Voor je camper reis naar Spanje betekent dit dat je niet met de camper door Barcelona en Madrid mag rijden.

Wij geven zelf sowieso de voorkeur aan het openbaar vervoer of de fiets voor het ritje van en naar de stad. Op deze manier kun je jezelf namelijk veel makkelijker en sneller door grote, drukke steden bewegen. En het grote voordeel van de camper is dat je deze vlak buiten de stad kunt parkeren, zodat je huisje op wielen altijd vlakbij is.

Direct een camper huren in Noord-Holland?

Dat kan bij Camper huren West-Friesland. Bekijk hieronder ons volledige aanbod en klik op een camper voor de specificaties en het reserveren. Tot snel!

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

Over Camper huren West-Friesland

Camper huren West-Friesland, afgekort Camper huren WF, verhuurt campers. We zijn gevestigd in Hoogkarspel, een dorpje tussen Hoorn en Enkhuizen in Noord-Holland.