Camper huren: Corona proof vakantie

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent voor veel Nederlanders: vakantietijd. Nu het coronavirus de gemoederen flink bezighoudt, zien we grote verschillen in de vakantieplannen van de mensen om ons heen. De een blijft veilig thuis en de ander stapt juist onverschrokken in het vliegtuig naar het buitenland. Voor alle anderen hebben wij de gulden middenweg: corona proof met de camper op vakantie!

Camper huren voor corona proof vakantie

Grote kans dat je normaal gesproken in de winter of lente al druk bezig bent met het plannen van die welverdiende zomervakantie waar je vervolgens een paar maanden naar uit kan kijken. In 2020 liep dat allemaal net even anders door het Covid-19 virus. Inmiddels zijn de nodige versoepelingen doorgevoerd en wordt het plannen van een vakantie langzaam maar zeker weer opgepakt.

Uitzicht vanuit de tent

Kamperen is, zeker nu, een veilig alternatief voor een verre vliegvakantie. Je kunt zelf je route bepalen, leuke tussenstops uitkiezen, overvolle tussenstops vermijden en in alle vrijheid kamperen. Met de camper ben je van alle gemakken voorzien en kun je zoveel afstand houden als je zelf wilt. Zo kun je dus tóch onbezorgd op vakantie deze zomer.

‘Ga wijs op reis’

Vanuit de Rijksoverheid wordt geadviseerd om drukte te vermijden, ook tijdens de vakantieperiode. Onder het motto ‘Ga wijs op reis’ geven ze verschillende tips. Het belangrijkste advies is om te allen tijde je gezonde verstand te gebruiken. Als je niet fit bent, blijf je thuis. Was regelmatig je handen en zorgt dat je voldoende afstand houdt van anderen. En, specifiek voor de reizigers en vakantiegangers: draag in het openbaar vervoer of op de veerboot een mondkapje om jezelf en de mensen om je heen te beschermen.

Strandvakantie corona

Het is goed om er bewust van te zijn dat de corona maatregelen per land verschillen. Verdiep je dus vooraf in de lokale regels die van toepassing zijn op jouw specifieke vakantiebestemming(en), zodat je goed voorbereid én wijs op reis gaat.

Corona maatregelen camping

Campinghouders zijn massaal aan de slag gegaan om hun camping corona proof te maken. De kampeerplekken zijn bijvoorbeeld ruimer dan voorheen, de sanitaire voorzieningen worden vaker schoongemaakt en er zijn looprichtingen aangegeven. Bijvoorbeeld bij de receptie, in de campingwinkel of in de sanitair gebouwen.

VW camper zonsondergang

Als je meer wilt weten over de exacte maatregelen, mogelijkheden en restricties kun je altijd contact opnemen met de campinghouder of de beheerder van de camper kampeerplaatsen.

Bekijk deze camper leestips!

Ga je deze zomer met de camper op pad? Dan hebben we nog een paar blogs voor je met handige tips die goed van pas komen:

  • Zuinig rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar het helpt je ook besparen op de brandstofkosten. Bekijk hier onze tips voor het zuinig rijden met de camper. We hebben onze favoriete tips voor je op een rijtje gezet, 9 stuks in totaal!
  • Check tijdens het inpakken van je spullen onze camper kampeertips met handige checklist. In de checklist vind je onder andere tips over de basisbenodigdheden, praktische items voor het koken en eten, tips over persoonlijke verzorging tijdens je campervakantie en schoonmaaktips. Altijd goed om even door te nemen.
  • Ga je met camper en al de boot over? Dan heb je vaak de precieze afmetingen van de camper nodig om een plek op de veerboot te kunnen reserveren. We hebben ze op deze pagina voor je uitgewerkt en leggen uit wat je kunt doen als je per ongeluk de verkeerde afmetingen hebt doorgegeven.
  • In onze camper keuken kun je prima een lekker maaltje bereiden. We geven je op deze pagina ook direct tips voor het vinden van slimme recepten die uitermate geschikt zijn voor het koken in de compacte camper keuken.
  • Wil je eigenlijk het liefst de hond meenemen op campervakantie? We denken graag met je mee. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Huur direct een camper

Ben jij klaar voor een campervakantie? Klik dan op de camper die je wilt reserveren en vul het vrijblijvende reserveringsformulier in. Wie weet zien we elkaar snel in Hoogkarspel voor de start van jouw campervakantie!

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken