Onze favoriete camper apps voor de perfecte campervakantie

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. En dat is maar goed ook, waar daar kun jij tijdens je volgende campervakantie van profiteren. We hebben hieronder een paar van onze favoriete camper apps op een rij gezet, die je kunt downloaden op je telefoon of tablet voordat je eropuit gaat met de camper.

1. De échte camper app: Campercontact

De eerste app is, hoe kan het ook anders, Campercontact. Dit is een app voor en door camperaars met camperplaatsen, campings en serviceplaatsen. De app bevat maar liefst 35.000+ camperlocaties in bijna 60 landen, met reviews en foto’s.

Camper app - Camping

“Gebruikers van Campercontact delen hun ervaringen door het plaatsen van reviews, foto’s en video’s. Daarnaast kunnen ze zelf ook locaties toevoegen of wijzigingen doorgeven. Op deze manier blijft de informatie actueel en betrouwbaar.” – Campercontact.nl

Er is een gratis versie van de app beschikbaar die je kunt upgraden naar de betaalde variant. In de PRO-versie heb je geen advertenties meer, kun je camperlocaties opslaan en krijg je de mogelijkheid om de app offline te gebruiken. De PRO-versie van de app is gratis voor NKC-leden.

* Prijs: € 5,99 per jaar

2. Tips voor onderweg met Breakzy Autovakanties

In het rijtje camper apps denk je al snel aan navigatie apps als Google Maps en Waze. Onze campers zijn echter standaard uitgerust met navigatie, dus dat soort apps zijn niet per se nodig. Een route app die we je wel graag willen tippen, is Breakzy Autovakanties. Dit is een app met allerlei routes én leuke tussenstops op ± 10 km van je route. De app heeft routes in heel Europa, waardoor je niks van de omgeving hoeft te missen tijdens je volgende campervakantie!

* Prijs: Gratis

Camper app - Navigatie

3. Snelweg Sprookjes voor de kleintjes

Ga je met kleine kinderen op campervakantie? Dan heeft Volkswagen iets leuks: Snelweg Sprookjes. In de app zitten verschillende interactieve luisterverhalen waarmee de Nederlandse snelwegen één groot avontuur worden. De verhalen zijn in samenwerking met de beste kinderboekenschrijvers van Nederland ontwikkeld en passen zich automatisch aan op jouw route. Zo valt er altijd genoeg te beleven onderweg.

* Prijs: Gratis

Camper app - Snelweg Sprookjes

4. Onvergetelijke fiets- en wandelroutes via Komoot

Als je lekker van de natuur wilt genieten tijdens je campervakantie is deze camper app écht iets voor jou. Komoot heeft fiets- en wandelroutes in heel Europa, die je onder andere op afstand en moeilijkheidsgraad kunt filteren. De kaarten zijn ook offline beschikbaar als je ze vooraf downloadt, dus je hoeft in ieder geval niet bang te zijn om te verdwalen als je op een afgelegen plek zonder internet bent.

Camper app - Fietsen

“Waar en hoe je de wereld ook wilt ontdekken, Komoot heeft de beste routes voor jou. Van zorgvuldig samengestelde gidsen over de meest epische outdoor ervaringen van de wereld, tot kant-en-klare routes bij jou in de buurt” – Komoot.nl

Je kunt ervoor kiezen om onze campers te huren mét fietsendrager, zodat de fietsen van thuis mee kunnen op vakantie. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, de gratis fietsendrager hoort bij onze service.

* Prijs: Gratis, je betaalt vervolgens per kaart/regio

5. Wat voor weer wordt het vandaag?

De volgende tip is niet per se een camper app, meer een app die iedereen in Nederland goed kan gebruiken: een weer app. We vinden zelf Buienradar een prettige, overzichtelijke app, maar er zijn natuurlijk veel meer opties als het op de weersverwachtingen aankomt.

Camper app - Weerbericht

Zorg er in ieder geval voor dat je er eentje op je telefoon en/of tablet hebt staan, zodat je een regenjack, dikke trui of extra zonnebrand mee kan nemen als je ‘s ochtends uit je camper stapt.

* Prijs: Gratis

6. Ga goed van huis met PackPoint

Een app die naadloos aansluit op onze vorige tip is PackPoint. Een gratis app waarin je de bestemming(en) van je campervakantie kunt invoeren en de datum en het type vakantie kunt selecteren. Vervolgens rolt er een complete checklist uit met de items die je vooral niet moet vergeten tijdens het inpakken. Je kunt zelf ook extra items toevoegen aan dat lijstje en de checklist vervolgens delen met je mede-vakantiegangers.

Camper app - Tas inpakken

Tip! Lees ook onze blog met de kampeer checklist, speciaal voor iedereen die met de camper op vakantie gaat.

* Prijs: Gratis

7. Sterrenkijken

De volgende tip is er eentje die, vooral in films, echt bij het kamperen hoort. Een afgelegen stuk grond, kampvuur, goed gezelschap en een heldere sterrenhemel. En dan lekker languit op een kleedje naar de sterren kijken. Maar hoe zit het sterrenstelsel nou precies in elkaar en welke sterrenbeelden zijn er te zien? Ook daar zijn apps voor! Voorbeelden zijn Google Sky Map (Android) en SkyView Lite (iOS), waarmee je altijd een planetarium op zak hebt.

* Prijs: Gratis

Camper app - Sterrenkijken

8. Leuk voor later: PicYourMoment

Tot slot! De PicYourMoment app geeft je iedere dag op een willekeurig moment een seintje om een foto te maken, één keer per dag. Je kunt de foto’s vervolgens voorzien van een bijschrift, waarna ze worden bewaard in de app. Als je langere tijd op vakantie gaat, zorg je met PicYourMoment voor een bonte verzameling aan foto’s die een leuke sfeerimpressie van je vakantie geven.

Camper app - Foto

Via de app kun je ook heel makkelijk een fotoboekje van 10 x 10 cm laten drukken van je PicYourMoment foto’s.

* Prijs: Gratis

Wat is jouw favoriete camper app die niet mag ontbreken tijdens je campervakantie? Als je tips hebt om dit lijstje aan te vullen, horen we graag van je!

Klaar voor je campervakantie?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken
camperbus

Camper VW III

Camper VW III - Zijdeur
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken