Camper afmetingen

Een camper past, net als een personenauto, op de veerboten die gebruikt worden om grote wateren over te steken. Als je van plan bent om met de camper naar vakantiebestemmingen als Scandinavië, Griekenland of het Verenigd Koninkrijk te reizen, vind je hier de camper afmetingen van onze huurcampers.

Eerder schreven we een blog over de camper rondreis door Scandinavië, waarin we al kort iets vertelden over camper afmetingen. We begrijpen dat je niet alle blogs doorleest om te checken wat nou precies de afmetingen zijn, dus daarom wijden we deze blog volledig aan alle bijzonderheden die voor jou van toepassing zijn.

Camper afmetingen - Schip

Overzicht camper afmetingen

    • Peugeot camper – 5,99 x 1,98 x 2,70 meter (L x B x H)

    • Camper VW I – 6,98 x 1,95 x 2,85 meter (L x B x H)

    • Camper VW II – 6,98 x 1,95 x 2,85 meter (L x B x H)

Peugeot camper afmetingen

De Peugeot camper is ons meest compacte model. De camper heeft dezelfde basis als een Peugeot bestelbus, maar dan met de fabrieksopbouw van een camperbus. Onze Peugeot neemt hierdoor maar weinig ruimte in beslag. Hij is 5,99 meter lang, 1,98 meter breed en 2,70 meter hoog.

>>  Goed om te weten: De Peugeot camper heeft breedte bedden van 1,95 meter.

Camper afmetingen - Haven

Volkswagen camper afmetingen

We hebben twee Volkswagen campers, maar in de basis zijn dit dezelfde VW bestelbussen. Het grote verschil zit in de inrichting van deze camperbusjes. De VW II heeft een ander type fabrieksopbouw, waardoor deze extra bergruimte heeft.

De extra ruimte zorgt ervoor dat de VW II vooral populair is onder huurders die voor langere tijd op reis gaan en daardoor meer spullen meenemen. Maar ook wanneer je op vakantie gaat met een groter gezelschap en er kampeerders met een eigen tent meegaan, is het fijn dat zij hun bagage veilig en droog in de camper kunnen opbergen.

>>  Goed om te weten: De Volkswagen campers hebben lengte bedden van 2 meter lang.

Bepaling camper afmetingen

Het is heel goed mogelijk dat de bemanning op de ferry een controle uitvoert op de afmetingen van je camper. Allereerst om te bepalen op welk dek je mag parkeren, maar daarnaast ook om te checken of je wel de juiste maten doorgegeven hebt – en of je dus wel genoeg betaald hebt.

Zorg er dus altijd voor dat je vooraf de juiste afmetingen doorgeeft tijdens het reserveren van jouw camperplaats. Als de opgegeven maten afwijken, kun je daar namelijk nog een flinke boete voor krijgen of worden er andere consequenties aan verbonden. En zo wil je natuurlijk niet aan je vakantie beginnen.

Camper afmetingen - Maten

Verkeerde afmetingen doorgegeven?

Kom je er voor de reis al achter dat je de verkeerde afmetingen doorgegeven hebt? Zorg er dan altijd voor dat je meteen contact opneemt met de ferry dienst of de maatschappij waar je de reis geboekt hebt. Het kost je misschien wat extra om de afmetingen te laten aanpassen in je boeking, maar het is altijd goedkoper dan de boete die je krijgt als je camper te groot is.

Direct een camper huren?

camperbus

Camper Peugeot

Camper Peugeot - Luifel
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€98 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper VW I

Camper VW 1
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken

camperbus

Camper met extra bergruimte – VW II

Camper VW in het bos
4 zitplaatsen 2 slaapplekken
€110 per dag
Details & boeken